Πράσινο τσάι


Πράσινο Τσάι

To πράσινο τσάι οξειδώνεται ελάχιστα κατά τη διαδικασία παραγωγής του και γι' αυτό διατηρεί όλες τις ιδιότητές του. Βασικό συστατικό του τσαγιού μέντας, το πράσινο τσάι είναι η μόνη ποικιλία τσαγιού που παράγεται στην Ιαπωνία. Χάρη στην αυξανόμενη επιτυχία του στη Δύση, τώρα παράγεται σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Η ιστορία του πράσινου τσαγιού

Σύμφωνα με το θρύλο, το πράσινο τσάι ανακαλύφθηκε κατά τύχη από έναν Κινέζο αυτοκράτορα 3000 χρόνια πριν. Καθώς έβραζε νερό, ο αέρας έριξε φύλλα πράσινου τσαγιού στο ρόφημά του. Αντικείμενο εξευγενισμένων εορταστικών τελετών, αγαπήθηκε από ποιητές, ενώ επίσης καταναλωνόταν σε μορφή σκόνης με αλάτι και λίγο νερό. Το 17ο αιώνα πρώτα η αριστοκρατία της Δύσης ανακαλύπτει και καταναλώνει πράσινο τσάι, πριν γίνει δημοφιλές στον απλό κόσμο.

Tα μυστικά του πράσινου τσαγιού

Το πράσινο τσάι εκτιμήθηκε ιδιαίτερα στην Κίνα και την Ιαπωνία καθώς είχε τη φήμη ενός πολύ αποτελεσματικού θεραπευτικού φυτού. Πολύ δροσιστικό, το πράσινο τσάι είναι αναζωογονητικό, πλούσιο σε βιταμίνες και φτωχό σε καφεΐνη (τεϊνη). Οι αναγνωρισμένες διουρητικές του ιδιότητες, το καθιστούν ιδανικό συνοδευτικό για τις δίαιτες.

Το πράσινο τσάι ομορφαίνει!

Το πράσινο τσάι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνει την επίδραση των ελευθέρων ριζών που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος. Η κατανάλωση σε καθημερινή βάση βοηθά στο να διατηρείται το δέρμα, νεανικό. Ως εκχύλισμα, βοηθά επίσης τον οργανισμό να εξουδετερώνει τις τοξίνες. Τέλος, το πράσινο τσάι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό concealer. Απλά τοποθετήστε σακουλάκια πράσινου τσαγιού επάνω στα μάτια σας, σαν μάσκα.