Αργκάν

Αγαπάμε το αργκάν των προϊόντων μας. Ανακαλύψτε αυτό το συστατικό και τις ευεργετικές του ιδιότητες!

Το αργκάν των προϊόντων LE PETIT MARSEILLAIS®


Αγαπάμε το αργκάν των προϊόντων μας. Ανακαλύψτε αυτό το συστατικό και τις ευεργετικές του ιδιότητες!

Τι είναι το έλαιο αργκάν;

Το έλαιο αργκάν προέρχεται από τους ξηρούς καρπούς ενός πολύ ακανθώδους θάμνου, προσαρμοσμένου στην ξηρασία που ευδοκιμεί μόνο στο νοτιοδυτικό Μαρόκο και τη δυτική Αλγερία και όπου κάθε τμήμα του αξιοποιείται: το ξύλο του είναι κατασκευασμένο από άνθρακα, βοοειδή βόσκουν τα φύλλα του, και το έλαιο του καρπού του χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στα καλλυντικά.

Η ιστορία του ελαίου αργκάν

Το έλαιο αργκάν αναφέρεται από τον δέκατο αιώνα. Στην Ευρώπη, έγινε γνωστό μόλις από τη δεκαετία του '90 για τα καλλυντικά οφέλη του. Στην κουζίνα, είχε επίσημα χαρακτηριστεί κατάλληλο για κατανάλωση το 2002 και φέρει προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη από το 2010.

Τα μυστικά του ελαίου αργκάν

Το δέντρο από το οποίο εξάγεται το έλαιο αργκάν, έχει ονομαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ως «δώρο του Θεού» στις χώρες του Μαγκρέμπ. Αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό, όταν γνωρίζουμε υπό ποιες καιρικές συνθήκες αναπτύσσεται το δέντρο αυτό! Και ακόμα περισσότερο, όταν γνωρίζουμε το έλαιο που παράγει! Ένα έλαιο πολύτιμο και σπάνιο, γνωρίζοντας ότι χρειάζονται τουλάχιστον 30 κιλά φρούτα για την παραγωγή μισού λίτρου. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ένα από τα πιο ακριβά έλαια μέχρι σήμερα.

Το έλαιο αργκάν σας χαρίζει υπέροχη ομορφιά!

Ενώ το μαγειρικό έλαιο αργκάν προέρχεται από ψημένους ξηρούς καρπούς, αυτό που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά είναι ψυχρής έκθλιψης προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Ονομάζεται υγρό χρυσάφι του Μαρόκου και είναι γνωστό για την επανορθωτική και ενυδατική δράση του: θρέφει το δέρμα και τα μαλλιά, αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος και τις ραγάδες.