Χυμός Ροδιού

Αγαπάμε το χυμό ροδιού των προϊόντων μας. Ανακαλύψτε αυτό το συστατικό και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Χυμός Ροδιού


Αγαπάμε το χυμό ροδιού των προϊόντων μας. Ανακαλύψτε αυτό το συστατικό και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τι είναι το ρόδι

Το ρόδι είναι ο καρπός της ροδιάς, Punica granatum, ένας θάμνος με ύψος μέχρι 5 μ. Προέρχεται από το λατινικό «granatus» που σημαίνει «φασόλι». Ο καρπός της ροδιάς είναι κόκκινος και κίτρινος ή λευκός και συνίσταται να καταναλώνεται φρέσκος. Με τις ευεργετικές του ιδιότητες, το ρόδι περιέχει φυτικές ίνες και σπόρους με την πιο πλούσια σύνθεση σε βιταμίνη C από τα περισσότερα φρούτα.

Η ιστορία του ροδιού

Καλλιεργούταν για πάνω από 3000 χρόνια π.Χ. και βρισκόταν κυρίως στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην Ασία, όπου ο δρόμος του μεταξιού το οδήγησε στην Κίνα, την Ιαπωνία και τα Ιμαλάια. Το ρόδι εισήχθη στην Ευρώπη τον 8ο αιώνα από την αραβική αυτοκρατορία μέσω της Ισπανίας, όπου είχε αναπτυχθεί ευρέως στην Ανδαλουσία, στην επαρχία που φέρει το όνομά του. Μέσα από τους αιώνες και τους πολιτισμούς, το ρόδι ήταν σύμβολο γονιμότητας και ο καρπός της αιωνιότητας. Το ρόδι και η ροδιά είναι ιερά φυτά στην Παλαιά Διαθήκη. Στην περσική παράδοση, η ροδιά είναι το δέντρο της ζωής του παραδείσου.

Το ρόδι σας χαρίζει απίστευτη ομορφιά!

Το ρόδι έχει μια αναγεννητική επίδραση στην επιδερμίδα, προσφέροντάς της απίστευτη απαλότητα και ενυδάτωση, καθαρίζοντας τους πόρους, αλλά και δρώντας ως αντιγηραντική θεραπεία.