Μικρές καθημερινές κινήσεις

Υιοθετήστε καλές συνήθειες σε καθημερινή βάση!

Μικρές καθημερινές κινήσεις
Υιοθετήστε καλές συνήθειες σε καθημερινή βάση!

Για να αυξήσουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση, πρέπει να υιοθετήσουμε καλές συνήθειες σε καθημερινή βάση. Mικρά πράγματα που μπορούν να συμβάλουν στον καλύτερο σεβασμό του περιβάλλοντος.

b15703b_0.jpg

Νερό: όσο λιγότερο χρησιμοποιούμε, τόσο το καλύτερο ...

Μπορούμε κάλλιστα να βουρτσίζουμε τα δόντια μας χωρίς να σπαταλούμε πολύτιμο νερό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην αφήνουμε τη βρύση ανοιχτή ή να χρησιμοποιούμε ένα ποτήρι νερό. Να θυμάστε ότι οι μικρές σταγόνες νερού κάνουν τα μεγάλα ποτάμια: κλείνοντας τη βρύση, μπορείτε να εξοικονομήσετε 10.000 λίτρα νερού το χρόνο!

 

Αντικαταστήστε το μπάνιο με ντους:

Με ένα ντους καταναλώνουμε περίπου 30 έως 60 λίτρα νερού, ενώ με ένα ζεστό μπάνιο περίπου 150 έως 200 ​​λίτρα. Επιλέξτε λοιπόν ένα καλό ντους και θυμηθείτε να κλείσετε τη βρύση όση ώρα σαπουνίζεστε: μια μικρή κίνηση που μπορεί να αποδώσει μεγάλους καρπούς!

 

Παρακολουθείτε τις διαρροές:

Τέλος, να είστε σε επιφυλακή για την παραμικρή σταγόνα νερού στο μπάνιο σας. Mια βρύση που στάζει μπορεί να ισοδυναμεί έως και με 120 χαμένα λίτρα νερού την ημέρα! Ομοίως, καλό είναι να ρίχνουμε τακτικές ματιές και στη λεκάνη. Mια διαρροή εκεί μπορεί να ισοδυναμεί έως και με 600 χαμένα λίτρα νερό την ημέρα, ποσότητα που αντιστοιχεί στην ημερήσια κατανάλωση νερού μιας οικογένειας 4 ατόμων.

 

Φως, μια καθημερινή πρόκληση:

Τίποτα δεν είναι καλύτερο για το μπάνιο σας από το φως της ημέρας. Τα εφέ του τεχνητού φωτισμού έρχονται σαφώς δεύτερα. Και, φυσικά, επιλέγουμε σοφά τα τεχνητά μέσα φωτισμού μας. Oι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας ή χαμηλής κατανάλωσης θα ελαφρύνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού, γιατί καταναλώνουν 4-5 φορές λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 6-10 φορές περισσότερο από τους συμβατικούς λαμπτήρες.

 

Πηγές:
http://www.defipourlaterre.org (http://www.fondation-nicolas-hulot.org/) και ADEME, Γαλλική Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας

Source: